Portföljförvaltare

Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 där ägarna är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda förvaltning i aktivt förvaltade fonder med ambitionen att vara en av marknadens skickligaste fondförvaltare. Vi förvaltar idag 14 miljarder sek och vi arbetar för fortsatt expansion och tillväxt med positiva flöden till våra fyra fonder.

Hållbarhet är en viktig del i investeringsprocessen och vi eftersträvar att investera i bolag med långsiktigt hållbar affärsmodell. Vi analyserar investeringar utifrån ett hållbarhetsperspektiv inför en investering och löpande under hela ägandeperioden.

Vi söker nu dig som har ett genuint intresse för de finansiella marknaderna och vill bli en del av vårt förvaltarteam och arbeta med extra fokus på våra investeringar i räntebärande tillgångar.

Om jobbet
Som portföljförvaltare arbetar du med att ta fram beslutsunderlag för investeringar samt följa upp och bevaka befintliga investeringar. Du analyserar bolag och läser bolagsrapporter och arbetar även med makroanalyser. I de löpande arbetsuppgifterna ingår att göra portföljuppdateringar och riskanalyser samt ta fram presentationer och annat marknadsmaterial.

Placeringsort är Stockholm. Heltid.

Din bakgrund och erfarenhet

Du som söker har 2-5 års kvalificerad erfarenhet inom kapitalförvaltning i försäkringsbolag, bank, fondbolag eller liknande. Du har ett brinnande intresse för de finansiella marknaderna, bolag, makro, ekonomi, politik osv. Det är meriterande om du har erfarenhet från kapitalförvaltning med tonvikt på förvaltning av räntebärande tillgångar såsom obligationer och företagskrediter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behärskar Excel och det är även meriterande om du har arbetat med Bloomberg.

Dina personliga egenskaper

Som person är du ambitiös med en stark egen drivkraft. Du är logisk och har förmåga att sortera ut det viktigaste i komplexa frågeställningar. Du ska även gilla att hantera mötet med såväl kunder som kollegor på ett socialt och behagligt sätt.

Frågor

Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta filip.peiro@naventi.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev samt länk till profil på Linkedin. Vi tillämpar löpande urval.

Ansökan mailas till info@naventi.se

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Läs mer om risk